מתכוני נובי גוד

בליני עם איקרא אדומה וקרם פרש

הבליני הם עדות להשפעה של האצולה הצרפתית על רוסיה הלבנה

וכיום אף שולחן נובי גוד אינו מושלם בלעדיהם

---------------

12 יחידות  | 30 דקות | בינוני | נובי גוד

---------------

 

מצרכים:

7 כפות קמח

מעט מלח

2 כפיות סוכר

1 כפית אבקת אפייה

3 ביצים

1 כפית מיץ לימון טרי סחוט

1 כוס מיים רותחים

1.5 כוסות חלב

חמאה

---------------

הוראות הכנה

 

1

_

מערבבים בקערה את המרכיבים היבשים . מוסיפים את המרכיבים הרטובים וטורפים היטב עד לקבלת בלילה חלקה לגמרי.

2

_

 

מעבירים את הבלילה לבקבוק פלסטיק לחץ, סקוויזר אם יש, 

כשהסיר ממש חם, מניחים בזהירות את הכרעיים על הצד של העור וצולים אותן כ-3-4 דקות מכל צד

עד שהעור מקבל מרקם פריך וצבע זהוב. טיפ: כדאי לצלות בכל פעם שתי שוקיים על מנת לא להוריד את החום בסיר.

3. לשומן שנשאר בסיר מטיגון העוף מוסיפים עוד שתי כפות שמן זית,

מגרדים היטב משקעים עם כף עץ ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות.

 

4. מוסיפים את הסילאן לבצל ומערבבים יחד כ-3 דקות.

 

.5 יוצקים 4 כפות של ציר עוף או מים וממשכים לערבב עד שהבצל מקבל מרקם של ריבה.

 

6. מחזירים את הכרעיים לסיר, מוסיפים את תפוחי האדמה ומה שנותר מציר העוף ומביאים לרתיחה.

 

7. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם ל- 180 מעלות למשך שעה. מוציאים החוצה ומברשים את הכרעיים ברוטב.

8. טיפ: אם נשאר הרבה רוטב מומלץ להמשיך לצמצם אותו על הגז עד לקבלת רוטב סמיך וקטיפתי.

---------------

שף פליקס רוזנטל

 

המטבח של פליקס הוא המטבח האישי שלי, בו אני מבשל את האוכל שאני אוהב לאכול, ואת זה שאני מכין למשפחה ולחברים. מטבח ישראלי, ים-תיכוני, פשוט וטעים בגובה העיניים, בטכניקות בישול מסורתיות, צליות ועישון, הכל בעבודת יד.

ואפשר גם להזמין

ליצירת קשר, חן - 054-2186802